På scen

Lasse LIndgren förvaltar Maynards arv

Bland svenska jazztrumpetare utmärker sig Lars Lindgren för en särskild stil. Han spelar i ett register beläget i instrumentets allra högsta läge. Egentligen högre än de tonregister som omnämns i de vanligaste läroböckerna.

Läs mer: Lasse LIndgren förvaltar Maynards arv

Classic Jazz firades i Linköping

 CLASSIC-JAZZ-CELEBRATION019

Tradjazzen, eller classic jazz som den numera kallas, lever och frodas i Östergötland. Varje år sammanstrålar ett gäng orkestrar från Linköping och Norrköping för att glädja varandra och fansen.

Läs mer: Classic Jazz firades i Linköping

Krister Jonsson DeLuxe värmde Metropol

krister-jonsson

Krister Jonsson inledde konserten med att berätta om bandets alla anknytningar till Härnösand och Östersund. Bandet Deluxe är sammansatt av nationellt och internationellt erkända musiker från jazz och konstmusiken, förutom Krister själv, Dan Berglund, Peter Danemo och Svante Henrysson.

Läs mer: Krister Jonsson DeLuxe värmde Metropol

Svängigt säsongsavslut i Aneby

 Klicka på bilderna för större version

Gustav-Lundgren

Så var ännu en säsong av jazzkonserter till ända i Anebys fina konserthus! Denna gång med stillsamt svängande ”jazz manouche” med Gustav Lundgren Unit. En ny konstellation, bildad till en kortare turné i södra Sverige.

Läs mer: Svängigt säsongsavslut i Aneby

Full pott för Ed Epstein X 3

Det fanns en berömd amerikansk Oscars-belönad film från mitten av 50-tal vid namn "Evas tre ansikten", där skådespelerskan Joanne Woodward spelade en kvinna med tre skilda personlighetsyttringar. Utan jämförelse i övrigt provade den Lundabosatte Texas-saxofonisten Ed Epstein på ett collage skilda  stilyttringar ihop  med gräddan av framstående sydsvenska musikanter med Malmörötter.

Läs mer: Full pott för Ed Epstein X 3

                                                                                             

Annonser