Jazznytt

Dansk TV om Ben Webster och Dexter Gordon

DanskTV

Dansk TV visar på sin webb en serie på fyra avsnitt som berättar om hur Ben Webster och Dexter Gordon kom till Köpenhamn och deras tillvaro där.

Läs mer: Dansk TV om Ben Webster och Dexter Gordon

Gyllene Skivan och Jazzkatterna utdelade på Fasching

georg-jazzkatt JanGranlie

Det bjöds på en blandad jazzgala på Fasching den 14 oktober:
OJ-redaktören Lars Grip delade ut Gyllene Skivan till Fire! Orchestra mellan två nummer i deras sprakande konsert och årets Jazzkatter delases ut.

Läs mer: Gyllene Skivan och Jazzkatterna utdelade på Fasching

OJ nummer 4 äntligen ute!

Omslag

Nu har äntligen nummer 4 kommit fram till prenumeranter och välsorterade återförsäljare. Vi beklagar den kraftiga förseningen!

Då är det bäst att prenumerera på papperstidningen, eller testa att läsa OJ digitalt. Osäker på hur det funkar? Läs mer om det här!

Oavsett vilket måste du förstås få händerna på tidningen för där finns mycket läsvärt:

Läs mer: OJ nummer 4 äntligen ute!

Dagens crowdfunding-tips: skicka Beat Funktion på turné

Beat-Funktion-2010-Photo-Asa-Wicklen

Som OJ tidigare berättat planerar Beat Funktion för en USA-turné i november. Tio spelningar är bokade, från Chicago till San Francisco och det borde bara vara för de sju i bandet att räkna dagar och glädja sig. Skulle man tycka.

Men formaliteterna har blivit värre än väntat och dom kostar pengar. Nu vänder sig Beat Funktion till fans, vänner och intresserade i största allmänhet om ett bidrag till kostnaderna. Hör bara här:

Läs mer: Dagens crowdfunding-tips: skicka Beat Funktion på turné

Jazz i Brännvinskungens Sal

Carlshall

Under hösten har Janne Kullhammar fortsatt sitt koncept med Jazzkväll i Brännvinskungens Sal på Carlhälls Gård på Långholmen, med den fantastiska salen från 1877 där livejazzen gjorde sitt inträde förra året. Nytt för hösten har varit stand up-inslag under jazzkvällarna.

Läs mer: Jazz i Brännvinskungens Sal

Annonser