rss bred

facebook

Mailbox

Nummer 4 av OJ är tyvärr försenat och kommer i lådan omkring den 25:e!

Jazznytt

Det funkar för Beat Funktion

Beat-Funktion-2010-Photo-Asa-Wicklen

 

Idag släpper Beat Funktion sitt tredje album och förbereder samtidigt en USA-turné i november. Hur kunde det gå så bra? OJ pratar med Daniel Lantz som reder ut begreppen.

Läs mer: Det funkar för Beat Funktion

GAS-festivalen firar femton år!

gas logo

Festivalen startade 1999, då med en stark koppling till Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet. Sedan dess har festivalen vandrat runt i Göteborg, från konserthus till jazzklubbar, från grönsaksdisken till Järntorget, från Majorna och hamnen till Avenyn och Nordstan. Från kyrkor till Hagabadet, från Feskekôrka till Långgatorna och Göta älv. Årets festival äger rum på Pustervik, Atalante, Göteborgs Konserthus, 3:e Våningen och Nefertiti för att nämna några scener.

Läs mer: GAS-festivalen firar femton år!

Jacob Karlzon nominerad till kritikerpris

JacobKarlzzon Shine

Jacob Karlzons nya album Shine är nominerad i Jazzkategori nr 1 i de tyskspråkliga recensenternas främsta musikpris, "Preis der deutschen Schallplattenkritik".

Läs mer: Jacob Karlzon nominerad till kritikerpris

Don Cherry-seminarium drog närmare 100 personer

DonCherryLiveInStockholm

–Att repa och ha konsert blev samma sak med Don Cherry. Bandet blev till samtidigt med musiken, sa trummisen Bengt ”Beche” Berger som spelade mycket med Don Cherry (1936 – 1995) på sextio- och sjuttiotalen.

Läs mer: Don Cherry-seminarium drog närmare 100 personer

Klas Lindquist får Second Line-stipendiet

KlasLindquist4

Sedan 2009 delar Second Line Jazzband från Göteborg ut ett stipendium till en musiker som bandet själva tycker förtjänar det. I år går Second Line-stipendiet till den suveräne saxofonisten och klarinettisten Klas Lindqvist, från Stockholm.

Läs mer: Klas Lindquist får Second Line-stipendiet

                                                                                             

Annonser