rss bred

facebook

Mailbox

Nummer 4 av OJ är tyvärr försenat och kommer i lådan omkring den 25:e!

Evenemangstips

Här listas inkomna tips på konserter och andra arrangemang utan redaktionella ingrepp, däremot för överskådlighetens skull sorterade efter ort.

2 x Spering i Danderyd

SperingIDanderyd

 

Basisten Christian Spering samlar vänner omkring på Danderydsgården två gånger i höst:

Läs mer: 2 x Spering i Danderyd

Jazzeliten hyllar Rune Gustafsson

RuneG-ErikSoderlind

 Den 18 oktober samlas i Huddinge Folkets hus några av Sveriges främsta jazzmusiker i en hyllningskonsert till minnet av Rune Gustafsson. 

Läs mer: Jazzeliten hyllar Rune Gustafsson

Peter Asplund & Jan Allan på Tik Ti Bom - och höstprogrammet!

 

Jazzklubb Tik Ti Bom gästas torsdag den 25 september av två av Sveriges mest inflytelserika och tongivande trumpetare: Jan Allan och Peter Asplund. Tillsammans med Tik Ti Boms husband så kommer dessa legender framföra egna kompositioner för första gången i denna konstellation. Det kommer bli ett unikt och sällsynt möte mellan två av våra absolut främsta jazzmusiker!

Fri Entré

Plats: Morfar Ginko, Swedenborgsgatan 13 (T-bana Mariatorget)

Datum/tid: Torsdag 25 september, kl 20.30

Jazzklubb Tik Ti Bom har New Yorks historiska jazzscen som inspiration och förvandlar söderinstutitionen Morfar Ginko till en fullskalig jazzklubb. Varannan torsdag gästas vi av Stockholms vassaste musiker som spelar hos oss tillsammans med sina akter eller ackompanjerade av Tik Ti Boms egna husband. Våra klubbkvällar är trånga och svettiga och hela tiden med en stämning och energi som idag inte går att finna någon annanstans i Stockholms uteliv.

Tik Ti Bom grundades för snart ett år sedan och har redan hunnit etablera sig som den mest spännande nya scenen för ung livejazz. Till Tik Ti Bom kommer folk som tröttnat på bullrande bastrummor och förutsägbara houseremixar och som letar efter något nytt. Hipsters, jazzmusiker och vanliga öldrickare valfärdar till Tik Ti Bom för att få uppleva jazzen i det sammanhang som musiken ursprungligen skapades för: fest!

 

Program Hösten 2014:

28/11 - Tik Ti Boms husband feat. Magnus Lindgren 11/9 - Leo Lindberg 25/9 - Peter Asplund - Jan Allan "Dialogic" 16/10 - STHLM JAZZ FESTIVAL SPECIAL - Gyldene Trion 30/10 - Tik Ti Boms Husband feat. Amanda Sedgwick 13/11 - Se & Hör 27/11 - The Viperz 11/12 - SÄSONGSAVSLUTNING Tik Ti Bom Julspecial.

 

Kontakt:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Alexander Brott - 0736471034

Jakob Torgander - 0708714294

Ståhls Trio kommer till Vetlanda

När hörde du en vibrafontrio senast? Nu blir det Vetlanda-premiär för Ståhls Trio med ett förflutet som husorkester på klubben Strand Jazz, vid Hornstull i Stockholm. På klubben gästades de av diverse andra storheter - allt från Ane Brun och Nina Ramsby till Jan Allan. Nu står trion på egna ystra ben!

Mattias Ståhl har tidigare blivit uppmärksammad genom jobbet som hus-vibrafonist världen runt med electronica-duon KOOP, men också för sin tidigare grupp Ståhls blå och för samarbeten med pianisten Sten Sandell. Nu spelar han främst med sin trio, men är också med på ett hörn lite här och där som musiker hos Glada Hudik-teatern, Georg Riedel, Per ”Texas” Johansson med flera.

Kompositören och basisten Joe Williamson är en Kanada-född Stockholmare med ett stort, varmt sound i sin kontrabas.

Christopher Cantillo, trummor är den som fulländar trion med ett utsökt smutsigt groove och en storartad klangrikedom.

Publiken utlovas ett samspel utöver det vanliga som visar på enorm lyhördhet samtidigt som det finns väldigt få ramar och regler. Det blir musikaliska utflykter och vilda kast mellan standards, popharmonier och atonala eskapader ut i fria rymden.

Välkommen den 25 september klockan 19.00 till Vetlanda Museum! 

Don Cherry och hans tid i Sverige

 

DonCherryISveriige

 En kväll om en legendarisk musiker

 Trumpetaren Don Cherry (1936-1995) kom till Sverige i mitten av 60-talet och bidrog till att förändra och utveckla begreppet jazz mot en friare musik och i förlängningen till det vi idag kallar för “världsmusik”.

Läs mer: Don Cherry och hans tid i Sverige

                                                                                             

Annonser