Evenemangstips

Här listas inkomna tips på konserter och andra arrangemang utan redaktionella ingrepp, däremot för överskådlighetens skull sorterade efter ort.

Vivian Buczek - releasekonsert ikväll på Fasching!

Nytt soloalbum släppt med Vivian Buczek - release ikväll 24/11!

Nu släpper Vivian Buczek sitt femte soloalbum - "Curiosity", denna gång tillsammans med MartinSjöstedt Trio. Vivian Buczek är en av våra främsta jazzsångerskor. Hon har en enastående bredd och känsla för jazzens idiom och har gjort en rad framträdanden med både internationella och svenska storheter som Toots Thielemans, Clark Terry och vår svenska, hyllade Artistry Jazz Group.

Vivian Buczek

Vivian har det senaste året också varit en av de fyra i "Jazz Vocal Unit", med Viktoria Tolstoy, Svante Thuresson och Peter Asplund. Nu släpper Vivian sin femte skiva tillsammans med en av Sveriges mest begåvade och omtalade jazzmusiker, kompositörer och arrangörer: Martin Sjöstedt.

På Curiosity har Martin Sjöstedt skapat en spännande och nyfiken jazzupplevelse med kluriga och fantasifulla arrangemang. Trion består utöver Martin Sjöstedt av Niklas Fernqvist på bas och Johan Löfcrantz Ramsay på trummor. Skivan är en mix av jazzstandards och nya, originella kompositioner med influenser av RnB, latin och pop. Hejdlöst men på ett naturligt sätt ger sig Vivian och trion ut i en modernare ljudbild som i sin tur skapar en intressant fusion i dagens jazz. På skivan, som är mixad av Pål Svenre, medverkar också Elias Källvik på gitarr och Claudia Campagnol på körsång.

www.vivianbuczek.com

Nils Landgren om Curiosity
“-Vad som direkt slog mig var hur bra blandningen av musiken fungerar och hur otroligt bra tolkade låtarna är. Vivian och trion rör sig genom musiken graciöst som en dansare.

Det här är verkligen ett ’kammarmusikaliskt’ mästerverk.”

Fasching 24/11 20.00. Fri entré. Gäst på scen Max Schultz

 

 

Föreningen Faschings Vänner firar 25 år!

Idag firar Föreningen Faschings Vänner 25 år. Föreningen bildades som ett stöd till landets ledande jazzscen Fasching i Stockholm och detta har varit föreningens primära uppgift under det gångna kvartsseklet.

Sedan starten 1989 har Fasching Vänner medverkat till att möjliggöra åtskilliga investeringar i inredning och utrustning och har haft som ledstjärna att bidra med extraordinära satsningar snarare än att ge bidrag till driften.

Faschings Vänner 25 år

Faschings Vänner har också bidragit till möjliggöra vissa konserter, bidragit till turnéprojektet Pulsslag och barnjazzdagar. Fasching är i gott skick idag och Faschings Vänner ser som sin fortsatta uppgift att understödja detta samtidigt som de nära 1000 medlemmarna har ett forum för att träffa likasinnade jazzentusiaster.

Faschings Vänner har sedan starten årligen delat ut ett stipendium till en ung, lovande jazzmusiker som står i början av sin karriär.

Sedan år 2003 är Faschings Vänner en av Faschings tre delägare tillsammans med Föreningen Sveriges Jazzmusiker och Föreningen Mer Jazz i Sverige.

Under föreningens firande på Fasching ikväll kommer tidigare föreningsfunktionärer, ledningspersoner på Fasching och stipendiater att uppmärksammas. För musikinslagen står Faschings Vänners Award Winners Orchestra bestående av tidigare stipendiater och festligheterna sker i kretsen av många medlemmar.

För frågor, kontakta:
Christina Dahlström, ordförande
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0735-14 06 42

www.faschingsvanner.se

 

 

Franska Trion live på Fasching 13/11

Franska Trion släppte nyligen sitt sjätte album: "Vad gudarna givit oss”. Nu är de aktuella med en Stockholmsspelning; torsdag den 13 november spelar de på Fasching! 
 
Karaktären på Franska Trions nya album Vad gudarna givit oss är bitvis av ett mer populärmusikaliskt slag än tidigare. Temat är kärlek, som fick en annan form under arbetets gång: "Vad gudarna givit oss höll på att bli en skiva om den himmelska kärleken. Men den jordiska kom i vägen, Gud ske lov, i form av en underbar liten djävlett som ändrade riktning på skivans innehåll", hälsar Matti Ollikainen.
 FranskaTrionPressbild2014 small
 
 
Trion bildades 2002; Matti spelade orgel och Victor reciterade dikter av Charles Baudelaire. I dag består bandet av Matti Ollikainen (sång och piano), Thommy Larsson (trummor) och Victor Furbacken (kontrabas).
 
Sedan förra albumet Rim och ramsor, som kom hösten 2013, har de även medverkar på Stefan Sundströms album Nu var det 2014 som släpptes i april i år.
 
Lyssna på albumet: 
 
Diskografi

Gnistorna frestade oss (2005) 
Sings and plays the blues (2007) 
Känner för kärlek (2010)

Våra mest älskade julsånger (2011) 
Rim och ramsor (2013)

Vad gudarna givit oss (2014)

 

Stockholms Saxofonkvartett på Halmstads Stadsbibliotek 23/11

INES-konsert sö 23 november kl 19.00, Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek

 Stockholms Saxofonkvartett har specialiserat sig på svensk och utländsk kammarmusik för saxofoner och avancerad elektroakustisk musik – kvartetten som bildades 1969 av Sven Westerberg har fått sig tillskrivet mer än 500 verk.

Stockholms Saxofonkvartett

 En röd tråd i deras verksamhet är ett nära samarbete med svenska och utländska tonsättare, liksom blivande kompositörer, framför allt vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

 Möt den spännande nya musiken som Stockholms Saxofonkvartett framför för INES-publiken med verk av Rolf Enström, Hanna Hartmann, Tommy Zwedberg och Lise-Lotte Norelius. Det mångfacetterade programmet innehåller kompositioner i gränslandet mellan noterad och improviserad musik.

Kvartetten är: Per Hedlund, Jörgen Pettersson, Matias Karlsen Björnstad och Leif Karlborg
http://www.saxofonkvartetten.se

 Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:  http://bambuser.com/channel/Musikgemaket 

 

Ett samarbete mellan Kultur i Halland, LJ Records med stöd av Statens Musikverk, Halmstads Stadsbibliotek.

 Se: http://www.regionhalland.se/kultur/upplev-kultur/kulturevenemang/ines-serien-stockholms-saxofonkvartett/

 

Amp Fiddler Live@Fasching 12 November

Medlem i Parliament-Funkadelic i ett decennium och nära vän och samarbetspartner till den oändligt saknade J Dilla. Han har jobbat i studio tillsammans med namn som Prince, George Clinton och Maxwell, släppt musik på Moodymanns KDJ-etikett och så väldigt mycket mer. Amp Fiddler nyanserar på egen hand bilden av musikstaden Detroit och bjuder på grymt vajbig organisk soul, funk och r'n'b.

"In an electro-soul world where just about everyone owes some creative debt to George Clinton and J Dilla, there's probably no-one more deserving of that comparison than Amp Fiddler".

 Amp Fiddler

Dörrarna öppnar 20:00 / Konserten börjar 21:00 / Inträde300 kr / Min 18 år

Lyssna här: 

 https://soundcloud.com/ampfiddler/amp-live-in-dusseldorf-i 
 https://soundcloud.com/ampfiddler/so-divine-live

 

 

 

Annonser