Briljant Mileshyllning under Malmöfestivalen

Den traditionellt återkommande Malmöfestivalen firade i år sitt 30-årsjubileum (15-22 augusti). En jazzhöjdpunkt var Swingtältet, där man kunde bjuda på både storband (som Monday Night Big Band) och Malmötrumslagaren Per-Arne Tollboms brijanta Miles Davis-tribut den 21 augusti.

Läs mer: Briljant Mileshyllning under Malmöfestivalen

Sun Ra Arkestra på jubileumsturné

SunRa

Ett sällsynt och sällsamt gästspel var det denna varma junikväll på ett fullsatt Fasching. The Sun Ra Arkestra är ute på en extensiv Jubilee Tour med anledning av att Herman Blount föddes för hundra år sedan.

Läs mer: Sun Ra Arkestra på jubileumsturné

Sunniva Brynnel reflekterar över en genväg till själen.

RUSCONIPhotoMarkusFaegersten

Ystad Sweden Jazz Festival 2014. Den amerikanske tenorsaxofonisten Joshua Redman intar scenen på Ystads Teater inför runt femhundra liksom sardiner inklämda åhörare.     

Läs mer: Sunniva Brynnel reflekterar över en genväg till själen.

Ystad: OJ lyssnar vidare på Scofield, Branco, Venkiah, Leander samt Wallin med Lundgren och BBB.

JOhnScofield MarkusFaegersten

John Scofield räknas som en av The Big Three bland nutida jazzgitarrister. Han är en mästerlig improvisatör som genom hela sin karriär varit öppen för nya infall och utmanat den traditionella jazzscenen med sitt elektriska och funkorienterade spel.

Läs mer: Ystad: OJ lyssnar vidare på Scofield, Branco, Venkiah, Leander samt Wallin med Lundgren och BBB.

Ystad: OJ lyssnar på Mazur, Lloyd, Redman och Rava

MarilynMazurJosefinCronholm

Den rastlösa och uppfinningsrika danska slagverkaren Marilyn Mazur kom till Ystads Teater med sin kvartett Celestial Circle som existerat sedan 2008. I kvartetten ingår den flexibla och engagerande svenska (men sedan länge i Danmark boende) röstkonstnären och sångerskan Josefine Cronholm, brittiska pianisten John Taylor och svenska basisten Anders Jormin.

Läs mer: Ystad: OJ lyssnar på Mazur, Lloyd, Redman och Rava

Välpolerad Kronkvist med förstärkt latinband

Kronkvist SL

Trots att jag åkte bil från Ystad Saltsjöbad till Ystads teater kom jag ändå för sent till Fredrik Kronkvists konsert. Inte mycket men ändå, det är inte kul att släntra in mitt i ett solo. Jag inbillar mig att det är samma publik för Roy Hargrove som för Kronkvist så det hade nog gått att undvika!?

Läs mer: Välpolerad Kronkvist med förstärkt latinband

                                                                                             

Annonser

Senaste numret

Nummer 3/14 ute!

Omslag3-14 140px

Prenumerera på OJ ...