Förträffliga kvällar borde lockat fler till Falkenbergs jazzdagar

FilipJers MatsHallberg 

För 26:e gången arrangerades Jazz- och bluesdagarna i Falkenberg. Numera har man tillgång till nybyggda Tryckhallen eftersom den ingår i värdshuset Hwitans anläggning. Därför borde jam kunna hållas där, särskilt med tanke på kommunens förbud mot musik utomhus efter 23.00. Det ska noteras att vi hade tur med vädret, ljudet var ypperligt liksom de faciliteter som behövs. Även om publiken var större än i fjol, är det lite magert att antalet lyssnare i snitt uppgick till 200 - 300 personer/ kväll.

Läs mer: Förträffliga kvällar borde lockat fler till Falkenbergs jazzdagar

Baltic Jazz Festival offered good and & sunny music feelings

Tolstoy Crona 2

Baltic Jazz Festival was organized this year during 4.-6.7.2014 for the 27th year at a small village in Dalsbruk, Kimito where it offered classical jazz and jazz shows of high quality in a unique archipelago environment near Åbo, Finland. The festival has grown up to be one of the major jazz festivals in Finland.

Läs mer: Baltic Jazz Festival offered good and & sunny music feelings

Blå Måndagar på Skansen - Gott & blandat med Svante Thuresson

081

Friluftsmuséet Skansens sommarsatsning på utomhusjazz med varumärket Blå Måndag är en mångårig och välförankrad tradition. I år dessutom försedd med ett genidrag i form av en rutinerad Master of Ceremonies. Svante Thuresson har axlat rollen som MC, vilket betyder att han varje måndag fram till den 18 augusti välkomnar såväl musikanter som publik till synkoperad gemenskap på Sollidenscenen.

Läs mer: Blå Måndagar på Skansen - Gott & blandat med Svante Thuresson

Vykort från Copenhagen Jazz Festival 2014

 Bild1

 Sedan 1979 har Copenhagen Jazz Festival sin nuvarande form med jazz på gator, torg, vid hamnar, caféer och konsertsalar. I år är det över 1200 konserter vid 100 spelställen. Själv har jag varit på de flesta av CJF’s festivaler, och trånar numera inte efter de stora namnen, utan vill mest uppleva jazzfestivalens atmosfär serverad i ”open air” och på caféer.

Läs mer: Vykort från Copenhagen Jazz Festival 2014

Ljubljana: Meditativ improvisation med övertonskluster

LjubljanaJazzfestival140705 TheNecks 009ByNadaZgank

Det australiska bandet The Necks, som spelade i Sverige för första gången i november i fjol, har spelat sin mycket speciella meditativa ljudexperimentella improviserade musik i mer än 25 år. Vid den här konserten blev resultatet ett extremt utdraget crescendo och ett lika utdraget diminuendo som varade i cirka en timme. I musiken fanns en tydlig strävan efter att skapa kluster av övertoner från de tre instrumenten piano, kontrabas och trummor, bildade genom att snabbt upprepa enskilda toner eller ljud gång på gång.

Läs mer: Ljubljana: Meditativ improvisation med övertonskluster

Ljubljana: Trivsam feelgood-musik och starka emotioner

LjubljanaJazzfestival140704 GregoryPorter 004ByNadaZgank

Gregory Porters framträdande på den stora utomhusscenen Križanke på jazzfestivalen i Ljubljana under den tredje och näst sista dagen blev en genuin feelgood-upplevelse. Trivsam musik, en mycket charmig stjärnartist, musiker som lyckades förmedla att de verkligen gillade vad de höll på med och inte minst en publik som tycktes vara helt betagen, skapade en konsertupplevelse som satte sig i ett brett smil på allas läppar.

Läs mer: Ljubljana: Trivsam feelgood-musik och starka emotioner

Senaste numret

Nummer 3/14 ute!

Omslag3-14 140px

Prenumerera på OJ ...

                                                                                             

Annonser