Dansk TV om Ben Webster och Dexter Gordon

DanskTV

Dansk TV visar på sin webb en serie på fyra avsnitt som berättar om hur Ben Webster och Dexter Gordon kom till Köpenhamn och deras tillvaro där.

Läs mer: Dansk TV om Ben Webster och Dexter Gordon

Gyllene Skivan och Jazzkatterna utdelade på Fasching

georg-jazzkatt JanGranlie

Det bjöds på en blandad jazzgala på Fasching den 14 oktober:
OJ-redaktören Lars Grip delade ut Gyllene Skivan till Fire! Orchestra mellan två nummer i deras sprakande konsert och årets Jazzkatter delases ut.

Läs mer: Gyllene Skivan och Jazzkatterna utdelade på Fasching

Dagens crowdfunding-tips: skicka Beat Funktion på turné

Beat-Funktion-2010-Photo-Asa-Wicklen

Som OJ tidigare berättat planerar Beat Funktion för en USA-turné i november. Tio spelningar är bokade, från Chicago till San Francisco och det borde bara vara för de sju i bandet att räkna dagar och glädja sig. Skulle man tycka.

Men formaliteterna har blivit värre än väntat och dom kostar pengar. Nu vänder sig Beat Funktion till fans, vänner och intresserade i största allmänhet om ett bidrag till kostnaderna. Hör bara här:

Läs mer: Dagens crowdfunding-tips: skicka Beat Funktion på turné

OJ nummer 4 äntligen ute!

Omslag

Nu har äntligen nummer 4 kommit fram till prenumeranter och välsorterade återförsäljare. Vi beklagar den kraftiga förseningen!

Då är det bäst att prenumerera på papperstidningen, eller testa att läsa OJ digitalt. Osäker på hur det funkar? Läs mer om det här!

Oavsett vilket måste du förstås få händerna på tidningen för där finns mycket läsvärt:

Läs mer: OJ nummer 4 äntligen ute!

Jazz i Brännvinskungens Sal

Carlshall

Under hösten har Janne Kullhammar fortsatt sitt koncept med Jazzkväll i Brännvinskungens Sal på Carlhälls Gård på Långholmen, med den fantastiska salen från 1877 där livejazzen gjorde sitt inträde förra året. Nytt för hösten har varit stand up-inslag under jazzkvällarna.

Läs mer: Jazz i Brännvinskungens Sal

Snart dags för Umeå Jazzfestival 2014

Umea2014

Forst är det jazzfestival i Stockholm och sen blir det Västerbotten: Umeå Jazzferstival äger rum 21  26 oktober och man kan läsa allt om festivalen här

 

Det funkar för Beat Funktion

Beat-Funktion-2010-Photo-Asa-Wicklen

 

Idag släpper Beat Funktion sitt tredje album och förbereder samtidigt en USA-turné i november. Hur kunde det gå så bra? OJ pratar med Daniel Lantz som reder ut begreppen.

Läs mer: Det funkar för Beat Funktion

GAS-festivalen firar femton år!

gas logo

Festivalen startade 1999, då med en stark koppling till Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet. Sedan dess har festivalen vandrat runt i Göteborg, från konserthus till jazzklubbar, från grönsaksdisken till Järntorget, från Majorna och hamnen till Avenyn och Nordstan. Från kyrkor till Hagabadet, från Feskekôrka till Långgatorna och Göta älv. Årets festival äger rum på Pustervik, Atalante, Göteborgs Konserthus, 3:e Våningen och Nefertiti för att nämna några scener.

Läs mer: GAS-festivalen firar femton år!

Don Cherry-seminarium drog närmare 100 personer

DonCherryLiveInStockholm

–Att repa och ha konsert blev samma sak med Don Cherry. Bandet blev till samtidigt med musiken, sa trummisen Bengt ”Beche” Berger som spelade mycket med Don Cherry (1936 – 1995) på sextio- och sjuttiotalen.

Läs mer: Don Cherry-seminarium drog närmare 100 personer

Jacob Karlzon nominerad till kritikerpris

JacobKarlzzon Shine

Jacob Karlzons nya album Shine är nominerad i Jazzkategori nr 1 i de tyskspråkliga recensenternas främsta musikpris, "Preis der deutschen Schallplattenkritik".

Läs mer: Jacob Karlzon nominerad till kritikerpris

Klas Lindquist får Second Line-stipendiet

KlasLindquist4

Sedan 2009 delar Second Line Jazzband från Göteborg ut ett stipendium till en musiker som bandet själva tycker förtjänar det. I år går Second Line-stipendiet till den suveräne saxofonisten och klarinettisten Klas Lindqvist, från Stockholm.

Läs mer: Klas Lindquist får Second Line-stipendiet

Stockholm Jazz Festival lyfter fram tonsättarna inom jazzen - och gör loggan ljudande

SJF logo brun 300px

Detta är tredje året som Stockholm Jazz Festival tillsammans med SKAP och STIMs promotionsnämnd beställer nyskriven musik av några noga utvalda tonsättare. I år har uppdraget gått till Mariam Wallentin, Isabella Lundgren & Carl Bagge, Nina Ramsby & Martin Hederos, samt jazzkvintetten Pombo. Samtliga verk uruppförs under festivalen.

Läs mer: Stockholm Jazz Festival lyfter fram tonsättarna inom jazzen - och gör loggan ljudande

Annonser